Grattis på födelsedagen min älskling!

2012-04-30 / 12:23:47

I dag fyller ju kungen år och min kära sambo E! Så Grattis min älskling på födelsedagen! Vi firar med shopping på Nordby shoppingcenter och en god lunch på " kontoret" pubben inne i stan. Trevlig Valborg!



/Fridas Vardag

Strömstad!

2012-04-29 / 17:35:01

Massa kusten energi här och trots smärta i ryggen och hes med ond hals så mår jag väldigt bra här! ;) Det är stilla, lugnt, varmt och sol! Vi åker in till stan, går långpromenader, vilar, läser, grillar gott, och en kall cider i solen är ju inte fel! Vi har det mysigt och gött tillsammans här!


Promenad längst havet

Strömstad stad

/Fridas Vardag

Äntligen helg och minisemester!

2012-04-27 / 15:51:17
Denna veckan har varit lååång med mycket runt omkring! I mitten av veckan kändes ryggen bättre och jag lyfte och bar lite för mycket på jobbet så i onsdags kväll small det till i ryggen igen,:( inte lika mycket som sist men det är irriterat och smärta i ländryggen. I dag fick jag en tid hos Naprapaten så jag fick komma dit och få hjälp med ryggen och tips på övningar. Men först måste jag bli stabilare i ryggen och få bort det onda, sen kan jag börja träna och stärka ryggen. Men just nu gäller det att inte sitta för länge, kudde bakom ryggen och övningar och mera ut och gå i skogen. Jag har även fått ont i halsen, hes och sover dåligt så gissa om helgen är efterlängtad! Och nu är min kära sambo på väg hem i bilen och han ska hämta mig, massa väskor med kläder och mat för sen åker vi senare i kväll till Kusten och Strömstad! En långhelg och minisemester tillsammans väntar och på måndag fyller min kära E år, så vi ska vara i stugan på kusten några dagar och förhoppningsvis njuta av solen. Annars blir det sömn, vila, promenader, massa grillat, shopping, och bara få vara tillsammans! Det ska bli så mysigt och underbart gött!
Så trevlig helg på er och trevlig Valborg !


/Fridas Vardag

Söndagsslapp!

2012-04-22 / 21:01:27
I dag har det varit riktigt grått och trist ute, nästan som en höstdag! Va ute och gick en sväng på förmiddagen men hade ingen energi att gå långt.. gick hem och plockade, städade, diskade och grejade. Seg och trött har jag känt mig hela dagen... åkte till mamma en sväng och hälsa på.
Sen åkte jag till min vän Karin som jag inte sett på länge! Så det var på tiden med en fikaträff! Jag hade även med ett paket till lilla Julia som fyllt 1 år, så hon fick sitt första Duplo/lego. Vi törlade, fikade mumsigt fikabröd, lekte med Julia som blivit stora tjejen och det var trevligt som alltid att ses!;) Sen har jag inte gjort många mer knop då jag känner mig trött, seg och fryser.. vill ha tillbaka våren nu för det känns som höst! Nu väntar en vecka med Promenader i skogen, jobb och långa dagar, möten, utvecklingssamtal och öppning av förskolan på fredag. Sen har jag långhelg/semester och åker med min kära E till Strömstad och stugan, längtar!! ♥


Julia som fyllt 1 år och blivit stora tjejen sen jag såg henne senast!

"Gumman i lådan" ;)

Tänder ljus och lägger mig under filten i soffan och ser på en mysfilm på 3an..

/Fridas Vardag

Regn/Sol!?

2012-04-21 / 19:27:13
I morse när jag vaknade och tittade ut var det vitt på marken igen!? Det hade snöat lite i natt igen.. då ville jag bara ligga kvar i sängen, för åh va skönt med sovmorgon.. käkade frukost i sängen som alltid på helgerna, låg länge och kollade tv.. tänk att man fortfarande kan ha den lyxen! ;) Sen när jag duschat och tittade ut var all snö borta och det såg ut som solen skulle titta fram. Jag skulle möta upp min vän Lotta klockan 12, just när jag satte mig på cykeln började det regna och det var mörkt på hela himlen.. kallt blev det också.. men jag cykla och mötte Lotta, regnet slutade. Vi kom i alla fall fram till Marknaden ( I2marten) som är i k-d denna helgen, solen tittade fram och vi gick ett bra tag runt där, tittade på allt och pratade. Jag köpte givetvis brända mandlar som hör till marknader för mig ;) och 6 par strumpr för 50 kr var bra pris tyckte jag så det fick det bli. Jag och Lotta köpte oss ett varsinn smycke vid ett marknadsstånd med handgjorda äkta silver(?)smycken, fina! Vi unnade oss ett varsinn smycke för att vi är så bra! Så måste man bara få göra! ;) Det kunde jag behöva i all ryggdepp känner jag. Efter lite vila hemma i eftermiddag så var det på med gympaskorna långpromenad i skogen, då var det klarblåhimmel och stor sol i stället. Jag såg massor av vitsippor i skogen och det är ju verkligen ett vårtecken! Nu blir det snart mat, bakpotatis och mumsig rostbiffröra blir det i kväll framför tv;n och sen blir det "Fridafilm" , "New year's eve", hoppas den filmen är bra. Jag har faktiskt köpt mig liite...godis!!! Har klarat två veckor nu utan och ska bara äta lite.. sen blir det stop igen ett tag. Man måste trappa ner är det inte så!? ;)




Jag på cykeln, bra för ryggen som känns bättre och bättre med promenader och cykeltur!

Ett fint halsband unnade jag mig förut!

Filmmys!

/Fridas Vardag

Aprilväder!!

2012-04-20 / 19:14:47
I dag har det verkligen varit Aprilväder med blåst, regn och snö!? Vart tog våren vägen!? Så jag frös ute på jobbet under eftermiddagen då jag inte får plats med raggsockor i mina gummistövlar :( Jobbade sent i dag och efter jobbet åkte jag hem och började tvätta.. kul fredagskväll det! ;) inte! Trots regn och rusk så har jag varit ute på en promenad nu, en kortare promenad men ändå skönt och bra för ryggen känner jag. Men nu börjar jag känna av fredagströttheten så det blir till att tvätta klart sen har jag köpt Thaimat till i kväll, mums!! Sen blir det vila i soffan, se Lets dance och mumsa vindruvor, Trevlig helg på er!



Hit kan jag längta en dag som denna med regn och rusk ute!

Om en vecka kommer min kära E hem, Längtar redan!

/Fridas Vardag

Jobb, vila och promenader!

2012-04-19 / 18:31:46
Jag jobbar denna vecka men jag har fortfarande ont i ryggen och varken orkar eller SKA böja mig ner fel, inte hastiga rörelser eller lyfta!! Så det gå så där att jobba på en småbarns avdelning på förskola med massa barn då.. Men jag undviker alla lyft och jag försöka tänka på hur jag böjer mig, genom att böja på knäna i stället för ryggen. Men det är frustrerande när jag känner att jag inte orkar. Eftersom jag känner att smärtan försvårar mitt arbete känns det jobbigt. Men efter en dag på jobbet blir det först en stunds vila på värmedynan och sen på med joggingskor och ut och gå!!! Det känns så mycket bättre i ryggen när jag går!! ( Varför kom jag inte på det tidigare kan man tycka!!) Men nu blir det ett måste att gå ut och gå varje dag vilket är bra att jag får rutin på det! Sen blir det att cykla till jobbet framöver och träna ryggövningar hemma,( ska gå till en sjukgymnast framöver!) I dag efter jobbet åkte jag och mamma till nya Outleten Lager 157 som öppnat i dag i k-d! Jag shoppade några randiga klänningar som blir snyggt i sommar och två härliga sommarsjalar med blommor på. Sen köpte jag så klart en majblomma av en tjej som stod utanför affären! Jag och E fick ett trevligt kort i dag på posten, ett inbjudningskort till bröllop i sommar! Min vän Lotta ska gifta sig med sin H och det ska bli så trevligt med bröllop, MYS!




Aprilväder har det verkligen varit denna veckan med sol, varmt, kallt, blåst, regn och SNÖ!? Men promenader varje dag får det bli ändå!

Vill bara må bättre och ha en stark rygg igen!

/Fridas Vardag

Kvällen är din!

2012-04-14 / 21:10:15
I dag har det verkligen varit härligt väder med stor sol! Jag låg läge på balkongen i solen förut och vilade och bara njöt! Sen har jag sett på film, vilat, gått på promenad igen och ja, vilat lite mer.. men det känns bättre i benet i dag och ryggen känns ok, samtidigt som jag inte vet om det är de smärtstillande som talar eller om det börjar bli bättre men jag hoppas verkligen det blir bättre. Det går i alla fall åt rätt håll! Nu har jag käkat mat och mumsar nu på mitt lördagssnask. Jag måste ju sluta med godis och sött så håller på att vänja mig av med sånt snask, men lite jordgubbar en lördagskväll fick det bli, det är ju bättre än godis då. Ligger och kollar på "Kvällen är din" på 4an och jag gillar det programmet då människor, stora som små får sina drömmar uppfyllda, som att träffa någon känd person eller få uppleva nått de länge velat eller drömt om! Sånt är häftigt och mäktigt tycker jag och det får ju mig att tänka på min dröm och att jag faktiskt har fått förverkliga min stora dröm! Att gå på Kinesiska Muren! ( som jag gjorde i juni 2011!)

Och denna kväll får min kära E uppleva nått han velat länge och sett fram emot, att se en MMA gala live, så han är i ett fullsatt Globen just nu och ser en fight gala, så älskling, kvällen är din!



Slapp i soffan!

Lördagssnask!


Min dröm- då "kvällen" var min!

/Fridas Vardag

Jag går och går..

2012-04-14 / 14:13:19
Ja det blir som sagt mycket vila då smärtan är kvar och jag blir bra dåsig av det smärtstillande jag fått.. men att vara ute och gå är det bästa för ryggen känner jag. Att ligga still för länge orkar jag inte och att sitta går knappt alls.. Men det har gått ner i benet värken nu och jag tänkte på Ischias... eftersom jag har ont mer i ryggslutet och ner över rumpan och i benet.. men mamma ska ringa och kolla med hennes sjukgymnast på måndag så jag hoppas få komma in till hos henne och få lite ryggövningar att göra hemma.. men att motionen är viktig det VET JAG och jag går och går nu och det hjälper bra. Ska börja gå nu varje dag i skogen då det mjuka är bättre underlag för ryggen och att cykla till jobbet kommer få bli en vana. För jag SKA orka jobba på måndag men jag ska akta mig för lyft första veckan och verkligen TÄNKA mig för när jag väl lyfter och hur jag sitter.. men just nu vill jag bara bli bra och få bort smärtan. I går orkade jag gå över en timme även om det går sakta och det gör ont. I morse var jag också ute nästan en timme och gick.. så nu har jag vilat igen och nu ska jag snart ta en promenad i solen igen. Sen blir det ett bad, vila, film och slappa..



Lite skvaller och två trisslotter köpte jag mig i går, ( tänkte att det kanske är tvärtom och ger tur på fredagen den 13e men ingen vinst :(

Får bli en promenad i skogen varje dag nu framöver!

Sen blir det en hel del vila i soffan för att orka och ladda upp inför veckan för att orka jobba!

/Fridas Vardag

Värmedyna funkar bra!

2012-04-13 / 11:42:51

Mycket vila, tv-serier, och korta promenader blir det. Men jag blir deppig av detta att bara ligga hemma och vila.. Jag vill INTE ha ont i ryggen och va tråkigt om ryggproblemen börjar nu och inte ger sig.. Måste börja träna ryggen! Mamma kom förbi med en värdedyna och det funkar bra mot smärtan! Snart en promenad annars ja, mera vila.... I kväll blir det soffan, se Let's Dance och lite tacos, inte mer än så ;) Trevlig helg på er!



För ett år sedan i dag var vi i Perth! Åh vad jag längtar tillbaka dit!!

Kom på att det är ju fredagen den 13e i dag så det gäller att ta det lugnt i dag så ingen olycka händer!

/Fridas Vardag

Ont i ryggen och stel som en 80 åring.

2012-04-12 / 17:02:05
Ja det gör ont i ryggen/ryggslutet och jag är stel som en 80 åring när jag ska ta mig ur sängen eller soffan, får nästan rulla ur för att ta mig upp på benen så jag jobbar inte i dag heller och inte i morgon heller. Doktorn sa till mig att vila och jag fick starkare smärtstillande.. fan jag vill inte ha ont i min rygg! JAG VET att jag måste börja träna den och gå, cykla och simma mer vore ju bra. Men just nu är jag glad över att jag tog mig till affären och köpte mjölk, för ont gör det.. tråkigt!! Jag ville ju jobba denna veckan och after work med kollegorna i morgon kväll. Men nu, sängliggande till måndag, tidigast och jag hoppas så att jag kan gå till jobbet då!! Tur att det finns tidningar, bra bok och bra tv-serier.. men nu ska jag ta mig en kort promenad till i solen, fast jag går snett och sakta..


En bild att längta tillbaka till en dag som denna.. ingen värk, inga problem och inga måsten!

/Fridas Vardag

Tillbaka till vardagen igen, eller inte!

2012-04-11 / 19:10:44
I går åkte min sambo tillbaka till Kalmar och skolan.. :( men veckorna kommer gå fort och snart är han hemma igen! Tillbaka till vardagen igen och jobbet i går. När jag sedan satt i går eftermiddag som alltid på golvet med barnen innan mellanmål så sträckte jag mig på nått sätt i ryggen. Det bara högg till och det blev värre och värre under eftermiddagen.. jag orkade varken sitta eller stå rakt till slut så när jag väl slutat jobba och skulle sätta mig i bilen kom jag knappt in i bilen, eller ur när jag kom hem.. Tog mera värktabletter och la mig i ett bad och tänkte att detta går över.. eller inte!! Under kvällen gjorde det ondare och blev värre. Sträckning i ryggen eller ryggskott!? Jag har i alla fall legat hemma i dag.. kan inte jobba med ond rygg...så tråkigt och irriterande när jag inte känner mig sjuk förövrigt utan "bara " har ont i ryggen. Fast det är inte så bara känner jag... så jag har varit till apoteket ( den lilla promenaden dit var inte lätt när jag går snett som en 80 åring och det gör ont!) köpte mera värktabletter och mycket vila blir det, samtidigt som jag går ut och går korta promenader, men det går knappt att sitta! Så jag är hemma några dagar från jobbet nu då.. tråkigt! Hoppas verkligen det går över snart så jag slipper bli sjukskriven en längre tid... jag vill jobba!! Men jag vet ju nu att jag MÅSTE börja träna min rygg!! Om jag ska orka jobba inom mitt yrke med många lyft, krypa på knä, sitta på golvet och böja mig ner hela tiden så måste jag nu börja gå mer, cykla, simma, och träna ryggen!! Träningskort vore nått det! Men just nu vill jag vila och bli bättre och det är tur att jag hittat min nya "favvoserie" att fördriva tiden med, så i dag har jag sett 5 avsnitt av "Alcatraz" och den serien är riktigt bra och spännande!


/Fridas Vardag

En underbar semester och påskhelg!

2012-04-09 / 12:02:48

I tisdags kväll kom min kära sambo hem ! ;) och i onsdags var jag påskkärring på jobbet sen tog jag semester! I torsdags grejade vi hemma och fixade, skönt att vara två när man grejar hemma! Mamma kom över på sushi middag som vi stått och gjort hela eftermiddagen. Så god sushi och hockey blev det på skärtorsdagen. När vi vaknade på fredagen trodde vi det var ett skämt! Det SNÖADE! men åh!!! vi håll oss inne på förmiddagen och slappade sen packade vi bilen och åkte till stugan. Där var de ingen snö men kallt! då isen låg kvar på sjön. Men solen sken och vi eldade både i stugan och i badtunnan. Första grillningen på kvällen, det var så gött med grillat ! sen badade vi i tunnan, mys! På lördagen sken solen och våra vänner Anna, Hoffa och barnen kom. Vi käkade påsklunch, spelade spel, badade tunna, "törlade"  och hade det lugnt och gött. Grillat på kvällen igen och massa god mat! i söndags sov vi länge... slappade, städade och åkte hem igen. Min bror fyllde år i går så vi var på kalas en sväng och lekte med småtjejerna. I går kväll tog vi en långpromenad runt i staden och avslutade kvällen med massa snask och filmmys hemma. ( Efter påsken slutar jag med godis igen!) Ledig även i dag och det blir en slappardag tillsammans även i dag och det är så skönt!




vi bjöd mamma på Sushi middag på skärtorsdagen

Långfredagen vaknade vi till snö!?

Vi tände en mysig brasa i stugan

Isen låg kvar på sjön så det var bra kallt när inte solen var framme

Jag tog ett dopp i badtunnan, fast mössan var ett måste i kylan.

Påskafton och påsklunch med familjen Håfström/Eriksson. ( E står bakom kameran eftersom han inte vill vara med på bild här ;)

En del av allt grillat under kvällen, vi åt massa kött av alla de slag!

Solen sken och kvällen blev fin. (Benjamin står "modell" ute på bryggan! )

Söndagen blev det massa snask framför tv serier och film, är det påskledigt så är det!

/Fridas Vardag

Glad Påsk!!!

2012-04-07 / 15:11:50

Påskhelgen tillbringar vi i stugan med stor sol, badtunna, massa grillat och vänner! Härligt! Glad Påsk och trevlig helg på er!


/Fridas Vardag

Måndag och kort vecka!

2012-04-02 / 18:47:33
Måndag och ny vecka och i dag har det varit kallt ute, svin kallt med blåst fast solen har värmt stundvis. Men jag vill ha tillbaka vårvärmen nu!! Måndagstrött efter en lång dag på jobbet, men denna vecka är det kort vecka då jag på torsdag har semester och sen påskledigt några dagar! ;) Nu blir det mat och sen tv kväll, i morgon kommer ÄNTLIGEN min kära sambo hem! Åh han är efterlängtad och han själv längtar hem nu till att vara ledig och till att vara tillsammans! Så sent imorgon kväll kommer han hem!!!




Snart är det påsk så lite påskpynt fick det bli i köket!

/Fridas Vardag

1e april 2012!

2012-04-01 / 18:33:42
I går var det strålande sol ute fast kallt, jag mötte upp min vän Elvira på stan och vi tog en shoppingsväng och en lunch på stan. Jag kom hem med ett par mörkblåa byxor och ett linne med härliga vårfärger.Sen på kvällen kom Elvira hit och vi käka god mat, mumsig efterrätt och drack ett glas vin. Vi såg en bra tjejfilm och snacka massa skit som vanligt ;) En trevlig kväll!
I dag är det 1e april och vädret har verkligen varit aprilväder i dag med kallt, blåst och snö!!!??? Som tur var så försvann snön fort den nådde marken men ändå :( I dag får man luras och jag läste ett roligt 1a april skämt  morse i från tidningen, på nwt.se så jag skrattade så jag grät! ;) Det va rätt kul faktiskt, att lilla Karlstad skulle ta över Vansbrosimningen, att tävlingen skulle hållas i klarälven och man skulle få simma både medströms, motströms och bortströms! ;) och att karlstad skulle ta över Lidingeloppet, Vättern runt och Vasaloppet! HA HA HA! Det var en rolig artikel och jag hoppas ingen gick på det! :)
Åkte ut till Mia och hälsade på i dag, tog en fika och pratade en stund, sedan åkte jag hem till mamma och kollade hockey men i dag var FBK riktigt dåliga !! :( de åker nog tyvärr ut på tisdagen när Brynäs spelar hemma match..  
Nu blir det soffan, middag och ladda inför en jobbvecka. MEN denna vecka jobbar jag BARA tre dagar, sen Semester, påsk och ledigt! ;) HÄRLIGT!

Jag fick ett sms/mms i dag från min vän Victor som i natt blev pappa!!! GRATTIS MIN VÄN ! Victor och hans sambo fick i natt 02,27 en son! Åh så roligt med en liten bebis kille och han va riktigt söt ;) 





Lördagsmys med fruktsallad och vin!

En riktigt bra tjejfilm!

Grått, blåst och snörusk blev det i dag ute.. April väder!?

Grattis Victor till din lille son!

/Fridas Vardag
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se