En varm och fin kväll i solen!

2011-07-31 / 00:22:10
I dag har det varit riktigt hett och varmt och solen har stekt på bra. Jag lånade mammas bil ( då jag inte köpt egen bil än sedan vi kom hem från resan. men eftersom jag är van att ha egen bil så är det gött när ja får låna bilen nu, frihetskänslan!) jag åkte i alla fall ut till min moster M i Skattkärr och vilken varm och fin kväll vi fick! Solen sken på oss och varmt och gott. Vi tände grillen och eftersom det bara var jag, moster och tonårs tjejerna hemma så var det kvinnor kan! Till och med jag stod vid grillen! och vi åt en riktigt god middag ute på altanen denna fina sommarkväll. Sen blev det god efterrätt, Glassbåt! Mums! Sen en massa snack om allt och nu har jag nyss kommit tillbaka till stan och "hem". Och nu blir det snart att krypa under täcket och sova.. är trött efter mina långa arbetspass denna vecka..

Sand mellan tårna i all ära men att gå barfota på gräs är också bra härligt!

Hört om flickan som lekte med elden... !

Inte ofta jag brukar få stå vid grillen annars, då jag lever tillsammans med en grillmästare!

Bjässen Charlie var med oss men han ville mest leka och käka gräs.
/Fridas Vardag

Kvarnberget är stället!

2011-07-29 / 22:39:20

Jag har för flera år sedan bott i en etta på Kvarnberget under många år. Sen flyttade vi i hop, till en tvåa på Herrhagen och det gick några år men kändes fel sida stan och sen blev det en tvåa igen på kära Kvarnberget och det är hemma för mig så det blev några fina år där och kvarnberget är stället! Och så som det ser ut kanske det blir det igen.. =)

I denna gång bodde jag i mångra år i min lilla etta!

Och i detta hus bodde vi i några år i vår kära tvåa med världens härligaste balkong tills i januari i år..
Får se hur nästa lägenhet blir då.... =)

/Fridas Vardag

Sol, glass på stan, båtbussen och grillat!

2011-07-27 / 22:48:16

En ledig dag med sol spenderas på bästa sätt! Jag cyklade ner på stan och gick i affärer med mamma en stund och det fick även bli en glass på stan då solen sken och det var varmt och härligt. Sen på eftermiddagen tog jag och E en tur med bussbåten och det är verkligen härligt och en bra idé av vår kära stad att ha massa turer med båtar runt om i stan. Vi åkte till m-skogen och gick sedan hem till min mamma. Grillat är ju godast på kolgrill så det fick det bli ute i gräset! God mat och en kall öl blev det och sedan en kvällspromenad "hem" igen. 
En härlig ledig dag i solen!

Va på torget och tände ett ljus för alla offer i Norge på förmiddagen..
Bussbåten rekommenderas en solig och fin dag!

En härlig tur genom och runt kära k-d med båt!

En fin och solig dag är extra härlig på vattnet tycker jag!

Grillat är godast!

/Fridas Vardag

Längtar helt plötsligt till 2012..

2011-07-25 / 23:37:33
Det är ju klart nu att 6 nya JOHAN FALK filmer kommer ha premiär på bio, dvd och tv under 2012!! Underbart ska det bli då jag gillar de filmerna skarpt! Glömmer aldrig när ja såg den första filmen: Noll Tolerans på bio och jag satt klistrad och hade inte ens rört godispåsen under hela filmen! och sen de två andra filmerna som kom om Johan Falk. Så gissa om jag flera år senare blev glad när 6 nya filmer kom med Jacob Eklund som polisen Johan Falk och Frank Wagner då!!! Och nu alltså 6 filmer till!! Och givetvis med allas vår Joel Kinnaman som Frank "Lisa" Wagner!! =) Härligt! Ser fram emot massa film då under 2012 vill jag lova!

/Fridas Vardag

Helgen som försvann..

2011-07-25 / 15:22:22
Jag är för det första inte van att jobba då jag varit ledig och rest så länge och jag har inte ens varit hemma tre veckor i Sverige och vardagen än. Men nu har jag jobbat 33 timmar på en helg!! Så jag är jätte trött och helgen bara försvann.. Men i går åkte jag upp till svärföräldrarnas stuga då E`s farfar fyllde år så i går kväll kom jag upp efter jobbet vid 20.30 och det fanns massa god mat. MUMS! Sen blev jag ännu tröttare så ja orkade inte ens ner i badtunnan utan somnade som en sten. I dag är en ledig dag och även om det finns massor jag skulle vilja göra i dag så blir det nog bara soffan, en bra film och grilla gott i kväll men bara slappa, för i morgon är det 11 timmars jobb igen som gäller.

Vädret var inte det bästa vid stugan men utsikten är härlig ändå!
/Fridas Vardag

Alla tankar går till Norge..

2011-07-23 / 23:27:17

Det är så oerhört fruktansvärt, sorgligt och så skrämmande det som hänt i Oslo och Norge då oskyldiga barn, ungdomar och vuxna drabbats av detta hemska öde och av denna ondska.. jag tycker det är så otroligt fruktansvärt att det inte finns ord nog.. när man ser och läser om detta i media fattar jag inte att det är sant, att ondskan finns så nära, mitt i bland oss.. så sorgligt.. alla mina tankar går till Norge och en massa tysta minuter för alla som drabbats..

Tänd massa ljus för alla som drabbat i Norge av denna ondska och förödelse..
 

/Fridas Vardag

En solig ledig dag men regnet verkar vara på väg..

2011-07-21 / 17:08:28

I dag har jag grejat och städat lite på förmiddagen, alltså när man inte har något eget hem/lägenhet just nu så blir jag nästan ännu mer sugen på att städa och greja! Så lite fint och rent blev det allt i vårt tillfälliga hem/ svärföräldrarnas lägenhet i dag! Annars sken solen på förmiddagen och jag tog mig en cykeltur i härliga vädret men annars har jag mest slappat i dag, fick till och med ändra planerna både på dagen och i kväll för jag känner mig jätte trött och seg.. det tar längre tid än man tror att komma in i rätt tidszon och vardagen med att jobba än vad man tror efter en långresa och långledigt.. Så en film i soffan blir det i kväll igen.. kanske orkar ja slänga på en köttbit på grillen för mat måste man ju ha oavsett..men nu är det mulet ute ser jag och regnet verkar vara på väg..

Fint,soligt och varmt på förmiddagen i dag i alla fall!

/Fridas Vardag

Ja, det är ju ändå "lill lördag" i dag..

2011-07-20 / 22:02:13

Nu när jag gick ner till affären så fanns den äntligen!! Den nya NOGGER glassen! och ååååååhhhhhh vad god den var! Mums! Nu blir det en film i soffan och glass i stora lass.. ja, det är ju ändå lill lördag, sommar och jag cyklade ju faktiskt till och från jobbet i dag.. =)

Japp, en till ny favorit glass i sommar!
 Denna härliga film kan ja se hur många gånger som helst! " Just go with it"! Såg den första gången på bio i Perth, Oz och nur är det väl tredje gången ja ser den..

/Fridas Vardag

En ledig slappdag som blev en solig dag!

2011-07-19 / 15:51:22

I dag är det en slappar dag. Jobbade ju första dagen i går efter ledigt ett halv år.. så 11 timmars pass i går känns i tröttheten i dag, men skönt att komma i gång och jobba! Jag har fixat lite i dag, handlat och städat på förmiddagen. Sedan ätit massa GOD glass i solen och läst min nya "braiga" bok på svärföräldrarnas altan där vi tillfälligt bor nu i väntan på besked om skola (för sambon), jobb, lägenhet och flytt. Testade nya glass sorter både i helgen och i dag och mums vad gott! Men Nogger glassen är ju slut överallt!! Vill ju testa den oxå!

Två nya sommarfavoriter!!

Sol och bra bok en ledig dag är kanon!

/Fridas Vardag

Helgen med massa god mat och trevligt sällskap!

2011-07-17 / 21:17:01
Denna vecka och helg har som sagt gått i ett med att hinna träffa alla som jag vill träffa och som vill träffa mig! =) Helgen har gått i massa god mat tema tror jag och det blir mycket grilla och kött nu alltså! Mycket trevligt sällskap både på fredag kväll i k-d och i lördags kväll i Torsby! Mycket god mat och snask har det blivit i helgen oxå.. mums! I fredags gjorde "inredar/kocken" Johan så gott kött, fläskfile med soltorkade tomater blandat med pesto och grädde och la det i köttet med bacon runt om och in i ugnen.. MUMS!! Sen i går kväll åt jag och Linda så mycket glass och godis att ja trodde vi skulle spricka! =) Nu regnar det igen och i dag har vi legat på soffan och sett tv, film och haft pizza mys! Svensk pizza har jag längtat efter så det var väldigt gott i dag och en regnig söndag ska man inte göra annat än slappa tycker jag! Nu blir det mer film.. i morgon börjar jag jobba på mitt extra jobb, och eftersom jag inte jobbat på ett halv år och bara rest så ska det bli skönt att komma i gång och jobba igen. Vardag hela veckan lång! =)

Så här fin var himlen häromkvällen när jag tittade ut! 

I fredags kväll regnade det och var nästan lite höst stämning med kantarell toast till förrätt och massa levande ljus! 

Lördags kvällen bestod av massa grillat och gott! 
Jordgubbar och massa glass blev det oxå..

Fin kväll i Torsby! 
/Fridas Vardag

Det regnar i dag..

2011-07-15 / 13:02:38

Och det gör mig INGENTING! Regnet kan vara mysigt det också och att hinna greja med allt och jag ska hem till mamma snart och gräva i kartongerna på vinden! Puh... jag börjar nämligen jobba på måndag på mitt extra jobb F och då kan det behövas regnkläder och mina kära foppatofflor som inneskor! Veckan går fortfarande i ett med att träffa vänner, släkt och familj. I går var jag och lekte med min brorsdotter Hanna en sväng, vi spelade bandi, kastade boll, letade fina stenar och rullade i gräset! =) Hanna ville även ta kort på "Hida" eftersom jag tog kort på henne! =)
Även om regnet öser ner blir det grillat med vänner hela helgen, i kväll i k-d och i morgon åker vi till Torsby, till Johan och Linda och ska kolla in deras nya hus! Ska bli trevligt, sen lånar vi deras gästsängar så man kan ta sig ett glas vin till köttet!

Hanna tar kort på faster "HIDA" ! =)

Hon lyckades även ta ett kort på mina nya skor från KINA! 
Cyklade genom fina k-d i går och stan är allt bra fin på sommaren alltså.

Trevlig helg på er!

/Fridas Vardag

Vill tipsa om en soft låt!

2011-07-13 / 23:08:03
 
The Lazy Song!
En härlig soft låt som jag sjöng mycket på i OZ som tydligen spelas i Sverige nu för fullt!
/Fridas Vardag

För en vecka sen i kväll..

2011-07-13 / 16:37:24

För en vecka sedan, i kväll landade vi i Sverige igen efter vår långa resa ute i världen! Vi har varit hemma nu en vecka och hunnit träffa familj och vänner men det är en hel del kvar att träffa och umgås med och prata i kapp allt som hänt! Jag känner fortfarande av "jet lag" och är trött i kroppen men att det går i ett är bara kul då det är många som jag vill träffa och som vill träffa mig =) Men tänk att för en vecka sedan var jag i Kina/ Peking och för ca två veckor sedan fick jag uppleva min DRÖM! Att gå på kinesiska muren, Så häftigt att få uppleva sin dröm det året jag fyller 30år! Solen skiner i kära K-D och det är varmt, kvällen bjuder på ett glas vin eller två och massa "törl" med min kära vän Lotta, trevligt!

Jag på Muren i Peking, Kina! =) Så mäktigt!

 

/Fridas Vardag

Härlig sommar hemma igen i Sverige och kära k-d!

2011-07-11 / 18:02:08

¨
Cykla i det härliga sommarvädret är bra gött!

Varmt, sol, fina blommor, grönt, vatten och att se båtbussen åka förbi, kan de bli bättre en sommardag! =)

Vi bor allt i en fin stad och särskilt på sommaren!
Veckan fortsätter med att träffa massa vänner, deras bebisar och barn, släkt och familj!

 

/Fridas Vardag

Måste bara tipsa!

2011-07-11 / 11:29:56
Måste bara tipsa om bra tv serier! När vi var i Australien under vår resa och bodde två månader i Perth så följde vi två bra serier på tv, varje vecka! Harry's Law, en bra serie om "Harry" som öppnar advokatfirma och löser olika fall med hjälp av sina medarbetare och vänner, den visas nu i Sverige läste jag på kanal 9 elle 5 an ? men det är en bra och tänkvärd serie! Sen såg vi MIKE & MOLLY , en rolig och härlig komediserie som handlar om två överviktiga personer som börjar träffas och det är många härliga skratt och den serien såg jag sänds i kväll, måndagar på 5 an! Så kolla in det i kväll, en mysig och rolig historia om de två! Mike & Molly har ju gått länge i Oz så nu är de Sveriges tur att få sig ett härligt skratt!  
Mike & Molly - måndagar 22.00
/Fridas Vardag

Svensk sommar är väldigt härlig!

2011-07-10 / 16:12:57

Nu har vi varit hemma i Sverige några dagar och det är mitt i den Svenska sommaren och Svensk sommar är väldigt härlig! Och jag uppskattar verkligen Sverige efter denna resa och att komma hem till det enkla. Allt det härliga med sommaren och allt det goda som jag saknat under resan ute i Världen. Att komma in i rätt tidszon nu och dygns rytm är det som gäller och jag är bra trött framåt eftermiddagen svensk tid alltså, men det blir väl bättre snart får ja hoppas. Annars är det skönt att vara hemma nu och umgås och träffa familjen och vännerna. Denna helg har vi varit i stugan och tagit det lugnt, vilat upp mig efter resan, ätit massa gott o grillat som jag saknat så under resan. Vädret har varit kanon även om jag inte är jätte intresserad av att sola efter den långa resan i solen men första doppet blev avklarat i helgen i svenskt vatten i alla fall!

Även badat i badtunnan så klart! Sen grillat massa gott och en kall päron cider är inte fel och Svenska jordgubbar och gott vitt vin!

En underbart härlig bild!

/Fridas Vardag

Det är rätt skönt att vara hemma faktiskt..

2011-07-08 / 00:32:35
Det är svårt att förstå att jag faktiskt är hemma nu och ännu konstigare är det att det är ju mitt i sommaren här. Allt är grönt och fint och det är varmt även här i Sverige, så det var ju jätte härligt i dag att ta på shorts även här då ja levt i shorts många månader nu. Men just nu som jag skriver detta hör jag regnet mot rutan och det gör mig inte ett dugg! Jag har haft sol, varmt och HETT så länge så regn gör inget alls nu. Men sommaren är härlig ändå och i dag var jag och handlade i en vanlig ica butik och de var riktigt kul att gå runt och spana och titta på massa nya produkter, mat och massa gott. Lyxa till det med choklad som ja längtat efter, provade en ny ramlösa med Vattenmelon smak och en ny choklad med nöt och maräng..och jag har fått två nya pocket böcker på posten, så sommaren fortsätter och lata dagar i solen eller i regnet. Vardagen är här nu och det är rätt skönt faktiskt.
Härligt med all grönska nu under den Svenska sommaren!

Lite vardags lyx är aldrig fel en sommarkväll.
/Fridas Vardag

Nu är jag tillbaka i vardagen!

2011-07-07 / 11:13:24
Thumbnail Detta uttryck är allt bra och stämmer varje gång tycker jag! Nu är vi tillbaka i Sverige efter vår långa resa som pågått i 5 månader då vi varit i Australinen, på Bail, I Hongkong och Peking. Jag har många erfarenheter, minnen, upplevelser och saker jag lärt mig att hantera och sett under resans gång och det har varit en fantastisk resa men nu är vi hemma. Denna blogg kommer att bestå av min vardag, mina tankar och mitt liv. De som vill får läsa och följa mig, men min sambo E vill inte vara delaktig utan denna blogg är om mig! 

Ha det gott!
/Fridas Vardag
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se