En varm sommarhelg!

2012-05-28 / 22:06:17
Åh vilken sommarvärme vi haft i helgen och underbara solen som både värmt och bränt! I fredags hade vi myskväll med god mat och tv slapp. I lördags trotsade vi solen och grejade hemma faktiskt, i garderoberna och med lister, golvet i hallen som E lagt i fredags när jag jobbade. men sen tog jag en promenad i solen och njöt på balkongen. Vi mötte upp våra vänner Hoffa, Anna och Benjamin för en picknick och grillkväll på Mörudden. Vi hade en fin och mysig kväll vid vattnet med god mat, skratt och massa törl! Vi gick sedan bort till Möruddens brygga, uteserveringen där vi satt, pratade och skrattade gott åt Benjamin som röjde på :) och njöt av en fin solig kväll vid vattnet. Sen blev det soffan och naturligtvis följde jag Loreen när hon sjöng och VANN hela tävlingen med så mäktigt övertag och det var riktigt häftigt med alla 12 or och poäng och att hon tog hela Europa med storm! Så kul för Loreen och Sverige!!!
I söndags njöt vi av solen och värmen, vi åkte upp till stugan, hälsade på E´s föräldrar en sväng. Sen packade vi ner lunch i picknickkorgen och la oss i parken vid oss i solen och njöt av lediga dagen i solen tillsammans! ;) På kvällen var vi hos mamma och grillade, åt gott och drack ett gott rosé vin i solen! En bra, trevlig och mysig helg i sommarvärmen med varandra, vänner och familj.
E åkte tillbaka till Kalmar i eftermiddag, för hans SISTA vecka i Kalmar och i skolan, ska bli så skönt för honom att vara klar med kursen och för mig med så han kommer hem igen, skönt att bli TVÅ igen!
Denna veckan, jobba för fullt men vart tog värmen vägen då?!




I söndags njöt jag och E länge i solen i parken, åh vad jag gillar doften av syren och sommar!

Jag plockade fina, härliga liljekonvaljer vid stugan. Nu doftar de ljuvigt i köket!

Jag i solen vid stugan

Benjamin röjde på möruddens brygga och vi skrattade gott! ;)

Jag och Anna njuter i solen på bryggan.

Härligt väder, fin utsikt, god mat och trevligt sällskap i lördags kväll!

Jag mumsade mycket vattenmelon medan grabbarna grillade.

/Fridas Vardag

Sommar och helg!

2012-05-25 / 19:12:15

Sommaren har kommit till stan! Åh va fint väder, sol och VARMT det varit hela denna veckan! Men det är nästan för varmt att jobba i denna värme. Jag har ju ett jobb där vi är ute med barnen stort sett hela dagen och i denna värme och hetta som det varit nu några dagar är det jobbigt både för barnen och för mig, sitter gärna i skuggan.. jag som annars älskar värme och solen söker mig gärna till skuggan när jag jobbar. Men att sommaren är här känns underbart, både med sol, värmen men även alla blommor, träd och buskar som blommar och luktar gott!
Jobbat och promenader har det blivit i veckan och i onsdags kom min kära sambo hem igen. Nu står han i köket och gör mat för att sen inta soffan, jordgubbar till fredagsmys blir det, Lets dance och film. MYS! Så sliten och trött efter veckan och värmen. Trevlig helg på er!





/Fridas Vardag

Sommar, sommar, sommar!!!

2012-05-21 / 17:00:23
Ny vecka, värmen är här, solen är här och sommaren är här! Så känns det i dag och det ska bli fint, varmt och sol hela veckan lång! Underbart och gissa om jag kommer vara ute HELA dagarna med barnen i solen! Härligt! Nu efter jobbet ligger jag på balkongen, solar, läser bok och puh!!! va varmt det är på balkongen då! Men jag måste jobba på lite bränna nu, så jag kan visa mig i linne och shorts framöver. Promenaden får vänta till i kväll när det är svalare ute, nu sola på balkongen!


Strålande sol!

Det ser bra ut för denna veckan! Inte ser jag nått regn som det visar i dag då himlen är klarblå! :)

Hemma bytte jag om till shorts men måste allt få färg innan jag visar mig i shorts ute bland folk eller på jobbet!

/Fridas Vardag

En härlig långhelg med trevligheter!

2012-05-20 / 19:52:27

I onsdags kväll kom ju min kära sambo E hem! Så det var tacosmys framför tv:n då jag var ledig på torsdagen så blev det lite "fredagskänsla" här hemma redan på onsdagen! MYS! ♥ I torsdags var vi hemma, slappa, en shoppingtur och greja men även ute och gick i skogen, denna gång tillsammans! ;) Mycket roligare att gå tillsammans och jag testade även att "jogga" för målet är nu när ryggen är bättre att öka från att gå till jogga, för att sen kunna springa!
På eftermiddagen åkte vi till våra vänner Johan, Maritha och lille Ture. Vi satt ute i solen, snackade, lekte med Ture och grillade massa gott, en trevlig kväll!
På fredagen jobbade jag och det var en väldigt lugn dag med lite barn, på klämdagen. Sen hämtade jag upp E för att åka ut till Mörudden för en sen lunch på restaurangen vid vattnet, där åt vi en god lunch och en mumsig efterrätt ;) ! ( Vi firade att E hade namnsdag och jag har namnsdag i dag, mitt andra namn, Carolina!) Sen var det helg, igen kändes det som eftersom jag var ledig på torsdagen men ändå skönt med helg igen! E gjorde massa god Sushi på kvällen och sen var blev det " Lets Dance", film och fredagsmys!! ( som bestod av jordgubbar, melon och färsk ananas!) MUMS!
I lördags blev promenaden i skogen mera jogging och det kändes verkligen i kroppen efteråt! PUH! Sen åkte vi upp till E`s föräldrars sommarstuga, träffa familjen, släkten, och även min mamma som kom upp. Vi firade E som fyllt år och åt en god middag med förrätt, massa grillat och tårta så klart! ;) Sen spelade vi plump kortspel på kvällen och vi skattade gott! ;) Sov som en stock i natt som alltid i stugan då det är tyst, lugnt och stilla.
E åkte förut i eftermiddag tillbaka till Kalmar och skolan, men denna gång bara några dagar, så på onsdag är han hemma igen! ;) Längtar redan ändå! Jag följde med mamma ut på långpromenad och hjälpte mamma att leta "pinnar" då hon är med i " Friska Karlstad" som är en tävling där man ska leta pinnar i skogen typ med massa nummer och bokstäver, så det blev både promenad och jogging i skogen för mig! ;) Nu blir det soffan, slappa och ladda inför veckan med jobb!


Johan och Marithas äppelträd stod verkligen i blom, så fint!!

E la sig i hängmattan med Tureman!

Jag avnjöt min första råa rabarber för i år, det har jag gillat sedan barnsben! ( nej, ölen är inte min)

Åhh så god SUSHI min kära sambo gjorde i fredags!

Sommarstugan i lördags!

Skogen i dag, puh var jag gick, joggade och letade pinnar!

/Fridas Vardag

Längtar efter sommar och ledigt...

2012-05-15 / 20:21:12

Just i dag längtar jag massor efter sommar och ledigt! Att bara få va, ligga och läsa en bra bok och njuta av sommarens lediga dagar!

Fick tre nya böcker på posten i dag som jag beställt. Jag gillar verkligen pocketböcker och både Kajsa Ingemarsson och Katerina JanouchS böcker har jag läst alla i deras serie och genre nu och jag gillar dem! Carolina Gynning gillar jag som person och jag har läst hennes två självbiografer och jag är nyfiken på hennes nya genre och bok!
Så jag längtar till sommaren och att få börja läsa mina "sommarledigadagarsböcker!"

I morgon kväll kommer min kära sambo E hem!!! ♥ Längtar efter några MYSdagar tillsammans!

/Fridas Vardag

Ny vecka med mera regn.

2012-05-14 / 19:39:17
Ny vecka och det är en kort vecka! Även om jag jobbar på fredagen så är jag ju ledig på torsdag då det är röd dag! ;) Och på onsdag kväll kommer min kära sambo E hem ♥ så vi får en extra mysdag på torsdag! Regnet öser ner och tydligen ska det fortsätta att regna stort sett hela veckan :(... i dag har det varit kallt, blåst och regnat så våren/sommaren försvann fort igen! Jag fryser, är trött och har ont i halsen... ryggen gör ont efter en långdag på jobbet, så nu blir det soffan och choklad.. ja så får det bli ! ;) och de två sista avsnitten av Desperate Housewivesjag kommer sakna de desperata hemmafruarna när serien går mot sitt slut, hoppas bara på ett BRA slut!


/Fridas Vardag

En helg med vänner och en bok jag inte kan släppa!

2012-05-13 / 19:25:49
En bra och trevlig helg med vänner har det varit samtidigt som jag har tränat och vilat ryggen. Försökte mig på att städa mina garderober och rensa i går.. Jag började men en ny bok " Varför gråter inte Emma?" om Arbogatjejen och mordet på hennes barn Max och Saga... åh vilken stark bok, det går inte att lägga i från sig den knappt och det går inte att släppa den...läsvärd, tänkvärd och den berör. Härliga långpromenader i skogen har det blivit och det är så skönt att gå i skogen, det gör min rygg gott! Plus att mina nya skor är kanon bra! ;)
I går kväll var jag hos min vän Lotta och käkade massa god plockmat och räkor. Mycket törl och prat blev det hela kvällen lång, mycket trevligt! ;)
I dag har jag varit på IKEA, mötte min vän Karin och lilla Julia för en fika på Ikea restaurangen med massa prat och skratt, lite shopping hann vi också med så klart!;)
I eftermiddag cyklade jag ner på stan och mötte upp min vän Elvira. Vi satt på cafe i solen och snackade om allt. Det var grannyra med Postkodlotteriet i dag på torget, då Grums vann 50 miljoner! Så det var underhållning med David Lindgren och Top cats som sjöng. Sen var det inspelning från torget med Rikard Sjöberg och Magdalena Graaf på plats. ;) Jag tyckte det var kul att se Maggan "live" eftersom jag följer hennes blogg varje dag så känns det som man känner henne, ;) Så jag tog massa kort på henne och hennes familj. Jag och Elvira tog även kort på "kändisarna" ;) Vi skrattade gott och när det var dags för prisutdelning var det kul att se vad mycket pengar de vann!! Härligt!! Det var riktig fest stämning på torget i kd i dag men det blev bara kallare och kallare och mer blåsigt så till slut var det helt svart på himlen och vi frös så!! Nu är jag hemma efter en heldag och dagen har gått i ett så nu blir det middag och slappa i soffan!






/Fridas Vardag

Ääääntligen helg!!!!!!!!!!

2012-05-11 / 18:41:44
Denna veckan har varit väldigt låång och jobbig... jag har fortfarande ont och problem med ryggen och jag har varit förkyld, haft ont i halsen och sovit dåligt. Och full rulle på jobbet som alltid så jag är sliten och trött! Så Äntligen helg och lite ledigt. Sömn och vila står högt på listan i helgen men samtidigt promenader, cykeltur och ryggövningar! Men i dag känner jag för att vara onyttig, äta pizza och massa godis.. men inget jag borde göra alls men ibland bara måste man få äta massa gott, eller hur!? ;) Film blir det i kväll då hockeyn tar över tv:n och att jag kommer somna tidigt är nog rätt givet. Saknar min kära sambo E mycket men han blir kvar i Kalmar och pluggar och gör tentor. Men snart kommer han hem, på onsdag kväll och jag längtar!! ♥
Jag ska träffa vänner i helgen och en tur till IKEA känner jag för. Trevlig helg på er!



Våren är här och värmen är på väg! :)

/Fridas Vardag

En lugn helg med mycket skoj!

2012-05-06 / 19:36:26
I fredags hade jag och Karin en trevlig kväll hos mig med massa gapskratt, skvaller och thaimat! ;) I lördags hade jag en riktigt slapp förmiddag med frukost i sängen och kollade film, det behövs såna förmiddagar en regnig lördag när man är ledig. Sen var jag ute på nya Stadium outletten och kikade och det var kö till allt, in till parkeringen, till provrummen och till kassan men jag behövde verkligen en sport bh så det fick ta den tiden det tog. Sen åkte jag ut till Skattkärr först förbi Karin och lilla Julia på en fika och mera skvaller ;) sen åkte jag till Mia och kusinerna. Vi käkade faktiskt pizza och törlade,sen tog vi med hundarna och gick 2,5 km i skogen och det var verkligen behövligt för min rygg! ( och väldigt bra att gå EFTER den pizzan!) Det blev en del ryggövningar i helgen alltså och mer ska det bli!! I dag har det varit så fint väder så jag och mamma har gett oss ut på cykeln i stan och runt omkring så det blev en lång cykeltur mellan 11-15.00 ! Skönt för hälsan på alla sätt och vis. Jag köpte mig även skor i dag! Behövde verkligen nya träningsskor och bra skor för både fötter och rygg när jag är ute och går i skogen men även på gator och i stan. Ett par av skorna fick jag faktiskt av min snälla mamma, TACK! Och de andra "unnande" jag mig...Så nu är jag luspank och månaden har bara börjat! Men jag måste ju underlätta för min rygg nu och ut och gå varje dag med bra skor. Det är viktigare än nått annat just nu känner jag! Mera ryggövningar blir det nu och sen VILA i soffan!




Många skratt och gapskratt förlänger både livet och gör smärtan i ryggen mindre, TACK för det Karin min vän! 

Karin 

Julia tar några steg nu! 

Promenad i skogen är bra både för mig och hundarna Charlie och Nero!  

Fint med alla vitsippor och ett härligt vårtecken!

Cykeltur, glass i solen och nya skor!!!!!

/Fridas Vardag

Helg igen!

2012-05-04 / 17:43:52
Ja nu var det helg igen då efter denna korta vecka med jobb tre dagar bara för mig! Men åh va rörigt det kändes i onsdags när det kändes som måndag efter långhelgen men sen var det ju helt plötsligt fredag igen! Äntligen helg kan man ju säga då! Jag var hos naprapaten i går igen och han böjde och vred så jag hade ÄNNU ondare när jag gick därifrån!! Men i dag är det lite bättre.. men åh va långdraget och segt, jag blir helt depp på denna ryggen! Men det är gå och träna som gäller nu bara!! Och tänka mig för hur jag lyfter och böjer mig på jobbet.
Nu är tvättmaskinerna i full gång i tvättstugan och jag ska snart ta ett varmt bad. Våren är här och all grönska på träd och buskar är så fint och härligt. Men i dag kom regnet tillbaka men jag hoppas det bara är för ett tag, för sol och värme vill jag ha nu! I kväll blir det thaimat med min vän Karin som kommer hit för en tjekväll med massa törl! Sen blir det mycket promenader under helgen och rätt lugnt. Jag åker ut till Mia och kusinerna i morgon då jag inte hälsat på dem på ett tag och sen är mina andra kusiner oxå där som jag inte träffar ofta så det ska bli kul! Annars har jag faktiskt hyrt mig två tjejfilmer som jag ska se denna helg då min kära sambo är kvar i Kalmar..
Trevlig helg på er!



Fina Karlstad med vatten och grönska!

/Fridas Vardag

1 maj 2012

2012-05-01 / 16:32:50
Idag är det en stor sol, inte ett moln och varmt ute! Sommaren kommit redan kanske!? Skönt är det i alla fall. Det börjar bli grönt på träden och fint överallt ute nu! Vi har i dag kommit hem från vår härliga minisemester på kusten och E har nu packat om och åkt mot Kalmar igen, och skolan... men han är snart hemma igen! Vi har haft en kanon bra långhelg/semester/Valborg och E`födelsedag i Strömstad i stugan. Jag har ju tyvärr varit förkyld med halsont, feber av och till, jätte hes och ont i ryggen :( Men lite bättre med förkylningen i dag så nu blir det soffan och VILA ännu mer så jag klarar jobbet i morgon, jag öppnar förskolan dessutom. Ryggen är det bättre med av och till men jag fortsätter med mina ryggövningar och jag kan bara sitta en kortare tid, så mycket vila men ännu mer promenader i veckan blir det förutom att jobba!
Det har varit en underbar, mysig och bra helg med mycket kusten energi och massa gott på grillen!Första mjukglassen för i år,shorts premiären och lunch på uteservering, så våren är här och sommaren på god väg!




Promenader i skog och på klipporna blev det.

Besök inne i Strömstad stad och i hamnen blev det.

Första mjukglassen blev det. ( Denna dag var jag såå förkyld med hals ont så jackan och halsduken fick vara på trots värme och sol!)

Sola och njuta i solväggen blev det. ( Shortsen och t-shirt på ;) !)

Mycket gott på grillen blev det varje kväll!MUMS!

Min kära E`s bästa plats, uppe på berget vid stugen i Strömstad! Där skulle han kunna sitta hur länge som helst tror ja och visst är det så vackert och fint!

/Fridas Vardag
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se