Sista augusti och nytt jobb!

2012-08-31 / 22:11:10

Nu är det klart att jag börjar på ny förskola heltid på måndag och det ska bli så skönt med heltids jobb igen nu efter tre veckors hoppande efter semestern inom vikariepoolen! Efter jag jobbar klart på förskolan jag var på i dag kände jag för att fira! E var bara hemma och vände i dag efter en veckas jobb då hans årliga helg i Strömstad ned grabbarna är denna helg. Så först på söndag träffar jag min kära sambo! :( så jag tänkte att jag får väl fira själv. Så jag åkte in på team sportia och köpte mig ett par nya jobbskor! " ett par svarta Gortex gympaskor" som blir bra på jobbet, ute bland leriga och blöta barn! ;) grattis till jobbet present till mig själv liksom! Sen kom jag hem och solen sken, varmt och jag kände inte för att laga mat åt mig själv och bara lägga mig i soffan, så jag ringde Elvira. Så vi möttes upp på stan för en spontan after work på stan! Kanske sista sommardagen så uteservering, en kall cider, en god sallad med kött och så klart massa törl! ;) Trevligt och spontant! Kom hem för en stund sen och nu blir det soffan! Trevlig helg på er!

/Fridas Vardag

Klart för jobb!

2012-08-30 / 18:14:20

Nu är det klart så på måndag börjar jag jobba! Jag jobbar ju nu oxå på förskolor men jag har fått ett långvikariat! 100 % på papper med månadslön! Så åh va skönt att kunna skriva ut mig ur Vikpoolen och börja jobba på riktigt på en förskola! Nya utmaningar och nya prövningar! En vardag igen, med fasta rutiner och få jobba igen varje dag efter en lång semester behöver jag nu! :) ett jobb med schema har jag ju inte haft nu under tre veckor så det ska bli skönt! Så på måndag kl 8.00 börjar jag! Så i dag har jag fixat lite praktiskt och inhandlat lite. Var på Nova i dag och hälsade på mina gamla kollegor och alla barn! Åh de verkar som jag var saknad! :) sen åkte jag ut till bergvik där jag äntligen mötte upp min vän Karin! Vi käkade en god thailunch och törlade i kapp! Fick en present ja så där en torsdag ;) en fin servetthållare med fina servetter, tror Karin kände på sig att mina va slut! Tack vännen! Sen efter lite fixande på stan åkte jag hem till Karin på fika och mera törl! Lekte med Julia som är stora tjejen nu som börjat på förskolan! :) nu ska jag fixa lite hemma sen blir det soffan och nya " favvo" tvprogrammet Robinson! Det regnar ute och jag tog fram koftan i dag... Hösten närmar sig mer och mer..

/Fridas Vardag

Jobb som Korttidsvikarie snart slut!

2012-08-29 / 21:08:03

I måndags cyklade jag ner på stan för att shoppa! Japp fick pengar i födelsedagspresent så jag köpte mig nya träningskläder och en ny GO fleece tröja! Köpte mig även ett par jeans! Ja nu snart är det september, hösten närmar sig och jag ska börja träna! Ja, långpromenader, simma men även gym.. Är tanken.. Sen åkte jag i alla fall till min vän Lotta för en fika och massa törl! Hon är alltid lika klok och får mig att tänka rätt! Tack vännen! En trevlig eftermiddag fast mina tankar gick ändå i högvarv! Jobbat tisdag och onsdag på en förskola och jobbar även där på fredag! I dag kom svaren jag väntat på! Jag har nu tänkt, fått erbjudande som bara är till min fördel och tagit ett beslut! Det blir en utmaning och verkligen något nytt men som jag kommer klara av galant och som jag vill prova! Så set går bra nu, det känns bra! Jag har nu varit tre veckor inom vikariepoolen och " hoppat" runt på förskolor och jobbat. På fredag gör jag min sista dag i vikariepoolen! Skriver mer när jag har allt klart och på papper.. ;) i morgon unnar jag mig ledigt, jag ska hälsa på hos Martina och mina novisar ! ;) sen hoppas jag på en lunch med min vän Karin äntligen!

/Fridas Vardag

Måndag igen!

2012-08-27 / 09:53:35

Jaha då var det måndag igen och ny vecka med nya möjligheter! E har åkt på jobb.. Och jag sitter vid datorn. I torsdags em var jag på ett möte som också var mycket bra fast det tog en annan vändning. Så jag fick ett erbjudande som jag måste ge besked om i början av denna veckan om jag tag el inte., hm.. Men samtidigt så väntar jag svar från mötet på min födelsedag som gav så mycket! Som kändes så bra! Så jag måste bara vänta lite.. I fredags var jag ledig och sov..sover så dåligt just nu.. E säger att det är för att jag varit ledig så länge nu.. Semester och sen segt i vikariepoolen gör ju mig inte direkt trött.. Sen har vi en granne som spelar musik och som har nått bas system till tv;n så det brummar.. :( så sover dåligt.. Men träffade Lotta i fredags och blev bjuden på lunch! Trevligt med massa törl! ;) E kom hem och det blev fredagsmys med ett glas rose, middag, film med sambon! Lördagen bestod av lite shopping, fylla frysen med mat, fika hos Anna och Hoffa och en lång härlig promenad på kvällen. Sen god Middag, snask och film så en riktigt lugn mys helg även denna helgen! I går åkte vi till stugan, middag och kalas för svärmor. Vi hittade även svamp i skogen bredvid stugan så jag fick ta på mig stövlar till kjolen :) kom hem med min gamla "pall" som min farfar gjort förr i tiden, som nu delvis blivit ny då svärmor klätt om den, blev kanon bra! Åh nu börjar jag bli nervös.. Måste lämna ett besked snart men vill ju veta om min chans efter de första mötet.. Mobilen ring, ring!!!!

/Fridas Vardag

Vardag med jobb!

2012-08-22 / 20:19:07

Ja denna veckan jobbar jag på samma förskola under tre dagar i alla fall och det är kul att hinna få lite inblick i samma barngrupp, skapa relationer, kontakter och kunna jobba mer med den pedagogiska delen med barnen och inte bara vara där en dag, diska och knappt få reda på barnen namn. Så jag vill nu verkligen ha ett längre vik eller en tjänst på samma förskola!! Men samtidigt är det nyttigt och bra erfarenheter att " hoppa" runt på olika ställen och förskolor! Åh samtidigt får jag ju vara mer med barnen nu och inte behöva tänka på massa pappers arbete och alla måsten! Jag kan bara vara tillsammans med barnen, leka, busa, pyssla, läsa och bara jobba med alla härliga barn! ;) så visst är det fördelar med " spring vik" och det är ett härligt jobb men en tjänst nu tack! Jag var på ett möte i fredags jag väntar besked från och jag fick ett samtal i går igen! :) så i morgon em ska jag på ytterligare ett möte! Så får se vad som händer och sker! ;) Spännande! I dag var mamma och Sonja här på fika och jag slängde i hop en blåbärspaj, mums!! Fick fina blommor! Annars jobb, läser min bok och njuter av att cykla till och från jobbet faktiskt! Hinner vakna till innan jobb och hinner "släppa" jobbet innan man är hemma! :)

/Fridas Vardag

Vardag igen då!

2012-08-20 / 17:30:02

Måndag morgonen började inte bra.. Jag kunde inte somna i natt på grund av en granne som såg film med effekt ljud eller nått så det dundrade och hela lägenheten så grrrrrr!!! Somnade inte förrän närmare 2... Så glad att ingen bokade mig i morse.. :( så tråkigt att vara helt förstörd av trötthet!! E åkte i morse och jag somnade om fort.. Så mest slappat denna dag, rensat och kört skräp typ. Tog en cykeltur till mamma en sväng och käkade mat bara annars slappat! I går var vi på bio, på snabba cash 2 och den var riktigt bra fast djup och tung! Men helt klart bra! Sen var de så varmt och soligt så vi packade ryggsäcken med mat, tacos och åkte ut på en fin kvällstur med båten! Åh vilket härligt väder med en fin tur fick vi! Käkade tacos buffé i båten i kvällssolen och det var riktigt fint! Nu blir det soffan framför en film! I morgon ska jag jobba, bokad på samma förskola nu tis-tors så vardag och jobb igen då! ;)

/Fridas Vardag

Snabba cash 2!

2012-08-19 / 13:07:47
Denna helgen blev verkligen en slappar helg vilket var så skönt med god mat, slappa, vila, promenader, åka båt, mysa, massa film, snask, ett glas rose och bio! Gött de!
 
Snart bio och popcorn mys!!
 
/Fridas Vardag

Grattis till mig på dagen!

2012-08-17 / 23:15:46

I dag fyller jag år, 30 + kan jag nu kalla mig själv! ;) haft en lugn och bra dag! Var på ett möte i eftermiddags som var ett av de bättre möten jag varit på och åh vilka härligt drivande människor och eldsjälar det finns alltså! Underbart!! Åkte verkligen därifrån med ett stort leende! Får se vart detta leder!! Min kära E kom hem med en stor blombukett! Och en underbar present! En weekend i Stockholm, med biljetter till musikalen Dirty Dancing i oktober! Åh va kul!! Han vet verkligen att jag velat gå hela våren på den, men inte fått det att gå i hop! Så det ska bli så roligt då jag älskar filmen dirty dancing och musikaler är så underbart! Sen tog vi en härlig båttur på Vänern, körde bra fort uti så båten flög fram! ;) härligt! E gjorde massa god sushi till mig i kväll och så klart marängsmums till efterrätt! En bra födelsedag och kväll! Nu är jag alltså 30+ !

/Fridas Vardag

Jobbat denna sommardag!

2012-08-16 / 19:27:37

Lika fint ut varmt väder i dag och det var ljuvligt att cykla till Herrhagen i dag för några timmars jobb! Gött att komma i gång att jobba efter några veckors semester och en vecka, "ledig-vikarie"! Och det rullar på nu med jobb så än så länge tre dagars jobb nästa vecka! I dag på rasten tog jag mig en promenad på Herrhagen. I mina gamla kvarter! Jag och E hade vår första gemensamma lägenhet där i en fin tvåa! Vi bodde där under några år och trivdes ganska bra men ville ju efter ett tag köpa oss en lägenhet. och Herrhagen var väl inte direkt ett område vi ville bo kvar på och vi har inte ångrat en sekund att vi flyttade men ändå var det bra så länge de varade! Så jag gick förbi vår gamla gata, tittade upp mot vår gamla lägenhet, såg köksfönstret och innegården. Vägen, där jag tränade, tränade och tränade OCH till slut lärde mig att FICKPARKERA! ( tack Sveagatan!) ;) så jag gick runt i mina/våra gamla kvarter och mindes! ;) Efter jobbet cyklade jag genom statsträdgården och stannade till på de mysiga cafe som ligger i parken. Köpte mig en glass och njöt ett bra tag på en stol i solen! Det gäller som sagt att ta vara på sommardagen! I morgon em kommer min kära sambo hem om det blir kvalitetstid bara vi två  och en tur med båten på em/kvällen! Jag fyller visst år i morgon också! Så de ska vi fira tillsammans hela helgen lång!

/Fridas Vardag

Sommar, sommar, sommar!!!

2012-08-15 / 20:16:51

Sommar!! I dag är sommaren verkligen här och det har ju varit och är rena sommardagen! I morse packad jag badväskan och en kylväska med vatten och lunch sen åkte jag och mötte upp Anna, Åsa och barnen och åkte till Krp badet! Har aldrig varit där men det var ju som att komma utomlands! Varmt, sol och en stor pool! ;) där har vi legat hela dagen, solat, badat och käkat lunch i gräset! Skönt med stor pool att kunna bada och simma i! Riktigt gött och jag har verkligen tagit vara på denna härliga sommardag! I dag har telefonen ringt och nu börjar det rulla på med jobb! I morgon ska jag jobba på en förskola i kd! ;) och sen ringde telefonen igen så på fredag, på självaste födelsedagen ska jag på ett möte på eftermiddagen som kanske ger nått! Kanske blir det en lyckodag!? ;) åh va gött det är på balkongen nu då! Läser och njuter av sommarkvällen!

/Fridas Vardag

Drömmen!

2012-08-14 / 21:43:23

Drömmen är att bo nära vattnet, Vänern, på några klippor i ett litet fint rött hus som detta.. Eller ja, jag vill allt ha ett mycket större hus och med vattentoalett och dusch inne;) men som ett litet sommarhus på klipporna vid vattnet, framför det vanliga stora huset då.. ;) min kära sambo vill också så gärna bo vid vattnet med egen brygga och båt så någonstans lever ju drömmen hos oss båda! Så i framtiden ska vi allt få bo vid vattnet, om de så är en liten sommarstuga eller ett stort hus! Drömma kan vi ju göra än så länge i alla fall!

/Fridas Vardag

En härlig och solig båttur!

2012-08-14 / 20:21:59

I dag har det varit riktigt varmt och soligt så sommaren är verkligen inte slut, utan den fortsätter i solens tecken denna vecka! Jag vågar inte riktigt ta vår båt och köra själv tyvärr och E jobbar ju borta om veckorna nu så jag får vänta till helgen då jag hoppas på en heldag på sjön! Men då kan man ta någon av de härliga båtbussarna som finns i kd och som går ut på vackra Vänern. Så jag cykla ner till inre hamn och hoppade på båten Tärnan för en båttur! Satt i solen och åkte sakta ut på Vänern förbi Lövnäs, Tynäs och Rävön ut på öppna Vänern och det är en väldigt fin och härlig tur på sjön! Båten gick till Västra Långholmen och där gick man iland en halv timme innan båten skulle gå tillbaka. Så jag strosade runt på ön, fikade baguette, drack Ramlösa och kikade på berg och naturen. Jag hittade även lite kantareller i skogen ;) sen en lika härlig tur tillbaka med båten till inte hamn! Det gäller att ta vara på sommardagarna nu och njuta!! Snart drar jobben i gång och hösten blir lång, mörk och säkert stressig! Så nu tänker jag ta vara på dagarna och njuta av sommardagarna! Jag fyller visst år på fredag också ;) och de tänker jag njuta av tillsammans med min kära sambo!

/Fridas Vardag

Snabba Cash 2 och Frank!

2012-08-13 / 18:01:25
Nu har vi bokat biobiljetter till SNABBA CASH 2 !! På söndag eftermiddag ska vi gå och se den, jag hoppas den är bra!! Och jag ser ju fram emot hösten 2012 och filmåret när det kommer så mycket bra Svenskfilm! Snabba Cash 2, Maria Wern, Hamilton 2, Sex stycken nya Johan Falk filmer med FRANK " Joel Kinnaman" Wagner! ;) ♥ Härligt!! och senare i höst nya WALLANDER filmer! Men först ser vi fram emot Snabba Cash 2!
 
 
/Fridas Vardag

Kräftskiva och magont..

2012-08-13 / 10:52:22

I lördags åkte jag och E till stugan. Mamma kom också dit och tillsammans med E' föräldrar och släkt hade vi en trevlig kräftskiva med massa gott! En fin och varm kväll med lugnet runt knuten. När jag annars lägger huvudet på kudden i stugan brukar jag slockna innan jag ens nuddar kudden, men jag låg bara och vred och vände mig.. Till slut fick jag tillbringa natten på toan.. Så ont i magen, magknip och smärtor.. Så jag sov inte många timmar och jag ville bara hem! När man mår dåligt vill man vara hemma och med en ordentlig toa så efter frukost som jag knappt fick i mig åkte vi hem. Vilade magen och fick i mig samarin och E gjorde lunch till mig så jag fick i mig mat. Bättre men ändå ont gick vi ut i det fina vädret. Vi tog båten och åkte en härlig tur på vattnet / Vänern och åh vad jag gillar att åka båt på Vänern! Jag kunde bara slappna av och vila medan min kära sambo körde båten och jag riktigt såg på honom hur han njöt! E älskar verkligen vattnet och att åka båt ;) annars blev det mest vila i soffan i går, god middag och filmmys.. I morse åkte E på jobb igen och jag tar helt enkelt dagen som den kommer!

/Fridas Vardag

Vardag och böcker!!

2012-08-11 / 14:00:52

Det blev semester denna veckan också då det inte dragit igång än på förskolorna med sjukdom, vab, ledighet och kurser så jag blev ledig. Men det känns helt okej då jag vet att jag kommer få jobba massor sen framöver! ;) så denna veckan har jag verkligen tagit det lugnt! I måndags åkte min kära E på jobb igen och jag hade rens och städdag hemma! Sen började jag läsa en bok " Laura, flickan från havet" av Carolina Gynning och åh va bra!! Kunde inte lägga ifrån mig den!! Så jag läste hela tisdagen och slutade inte förrän onsdag fm när den var slut! :) läs den!! Väntar på andra boken som kommer snart.. I torsdags åkte jag och mamma ner till båten för att träna på att köra ut, köra och lägga till själva! Kan ju inte bara vänta på E hela tiden :) det gick så där i början men bra sen och mamma la till vid bryggan själv så bra så! Sen käka vi picknick i båten vid bryggan istället :) tog sedan en tur med båtbussen och jag gillar verkligen de ja! I fredags åkte jag ut till Mia och kusinerna för att hälsa på och mina andra kusiner var där som jag en del av dem inte träffat på länge!! Så kul och trevligt att prata och umgås med dem allihop!! Sen kom E hem i går ;) så det blev god mat, film och myyys!!! Nu ska vi snart ner till båten och käka lunch på bryggan i solen! I kväll blir det stugan och kräftskiva med våra föräldrar!

/Fridas Vardag

Bröllopet!

2012-08-06 / 23:08:37

Till slut efter många om och men så blev det denna klänning i lördags på bröllopet! Och efter att ha fått hjälp med hår och smink så blev det riktigt bra! E var oxå så fin i grå kostym, svart/vit randig skjorta med inslag av rosa som min sjal med svarta fin skor. Men åh va synd att jag missade att ta kort på oss två tillsammans! :( men minnet bär vi med oss för det var en härlig dag och kväll! :)

/Fridas Vardag

Måndag igen och semestern går mot sitt slut..

2012-08-06 / 11:33:23

Måndag igen och E åkte tidigt i morse igen på jobb! Det är nu slut på mina 4 veckor betalda semester veckor.. Och jag står som vikarie/förskollärare igen men det är ju fortfarande semester tider bland barn och personal så det kanske inte drar igång än med jobb.. Jag har även sökt några tjänster så det är bara att vänta och se! Men denna höst känner jag ingen panik utan det får bli som det blir! Jobb finns det men det enda är när det drar i gång!? Kortvik, långvik eller någon tjänst! Men det kommer.. Nästa vecka fyller jag år! Och jag önskar mig en ny "soda stream" maskin!!! ;) så det så!

/Fridas Vardag

Båttur,sol,bröllop och kärlek!

2012-08-05 / 20:13:27

I fredags kom min kära sambo hem efter en veckas jobb borta. Och vi gjorde oss i ordning nästan direkt för att sedan möta upp Hoffa, Anna, barnen och annat folk för att åka båt. Vi samlades i hamnen och hade beställt en fyra timmars båttur på Vänern med god mat. Vi åt en god räkbuffe och drack gott! Båten åkte ut på Vänern och solen strålade! Vi satt uppe på däck och njöt av det fina vädret och underhållning som till slut blev allsång ;) en fin och härligt kvällstur på vattnet blev det! I går var det dags för min väns Lottas stora dag tillsammans med sin Henrik! Deras bröllops dag! Vi gjorde oss i ordning och det är alltför sällan man klär upp sig! Så fin man känner sig men åh va ledsen jag blev att jag glömde ta kort på mig tillsammans/bredvid min kära E! Vi hämtade upp min gamla vän Zandra och hennes Kalle för att sedan åka till kyrkan. Det var så roligt att träffa alla igen och det var ett underbart fint bröllop och Lotta var så vacker! Jag grät floder så klart ;) sedan var det massa såpbubblor och glädje! Sådan kärlek hela dagen lång! Vi åkte till festlokalen och möttes av Skumpa och tilltugg. När brudparet kom var det ballonger och glädjerop! En kanon bra och rolig middag med god mat, roliga, härliga tal av brudparets nära och kära! Brudparet strålade och kärleken var verkligen så äkta! Sen var det dans och drinkar ;) många skratt och gamla minnen, massa dans hela natten lång. Vi somnade gott när vi snuddade kudden vid 4.30 i morse... En underbar fin dag och lyckad fest kväll! Kärleken är så härlig och åh vad jag älskar min kära sambo E!!!!! I dag är det sängen och soffan...

/Fridas Vardag

Sommarvarmt!

2012-08-02 / 21:13:22

I dag har det varit riktigt gött väder och sommarvarmt! Solen har värmt och stekt skönt ;) jag har varit hos mamma, träffat min bror och småtjejerna. Lek, bus och sparkat boll. Ätit lunch och fikat tillsammans och sen åkte jag och min bror båt, då den varit inne på service. Träffade min vän Elvira senare, vi åkte bussbåten och törlade! Sen tog vi en middag på en uteservering och mera törl! Trevligt!! En varm kväll och en halv timme efter jag var hemma nu som kom regnet.. Så nu film i soffan! "Livstid" med Liza Marklund, super bra film!

I morgon kommer min kära sambo hem! ♥

 

 

 

/Fridas Vardag

1e augusti!

2012-08-01 / 22:17:21

1e augusti i dag redan och sommaren är i full gång! Ändå känns det som sommaren är på väg bort.. Så det gäller att ta vara på dagarna och sommarkvällarna sen när man börjar jobba. Denna vecka njuter jag bara sv ledighet och att ta dagen som den kommer! I dag åkte jag ut till Mia, hälsade på och firade henne som fyller år i morgon. Vi satt ute i solen, åt en god kycklingsallad och pratade länge. Hunden Charlie var så klart med oss. Vi unnade vi oss god efterrätt.. Och prata ännu mer! Jag fick med mig massa kantareller hem! Mums!! Men det tog ca tre timmar att rensa och förvälla dem.. Men åh så gött att ha hemma i frysen till höstens köttbit ;) I dag hittade jag en ny app "pic Stitch"  som man kan göra om sina bilder med och göra dem roliga och fina, Kul!! 

/Fridas Vardag
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se